lørdag 4. august 2012

Tufsingdal 2012 (Første uka i Juli)

Etter et par års opphold uten tur til Tufsingdalen var det nå klart for ei uke med gutta på fjellet. Forventningene er som vanlig skyhøye akkurat som promillen kom til å bli utover i uken. Vi pakker som kjerringer da vi som vanlig innlosjeres på hytta til Erland Ponytail.







Erland Ponytail og Rino Ringnes kommer opp et par dager etter undertegnede og Jens Marinegutt.



Jeg og Jens fisker jevnt de tre dagene vi er alene i fjellet. Vi prøver elvene og stillevann om hverandre, men det tar liksom ikke av. Jens grynter sånn ca. hver halv time at det er for kaldt enda og at vi skulle ventet en uke. Noe han forsåvitt har helt rett i, for det er lite insekter i lufta til og være på fjellet. Når vi kan droppe myggsprayen så sier det sitt. Men en fin regnbue er jo aldri feil.



Jens fisker med det fisken vil ha, dvs han prøver ALT. Ut med mark stenger mens han denger bly, så riste litt i flua for så og dra litt i marken igjen. Men alt for gjeves. Undertegnede er dedikert fluefisker og venter på vak som alltid. Vi lurte opp et par pinner av noen ørreter hver og noen fine harr. Jens var selvfølgelig grise misunnelig på den "flotte" harrene jeg dro opp. Så smilet på bilde er selvfølgelig et spill for Jens.


Så kom dagen hvor Rino Ringnes og Erland Ponytail rullet inn på tunet. Det gikk 13 sekunder fra bil døra gikk opp til du hørte den umisskjennelige lyden av en ølboks som åpnes. Og 2 minutter senere så hadde Erland bært inn noen monster høytalere som han hadde laget selv på 90-tallet av noen sponplater og noe hønsenetting han hadde stjålet ifra en lokal revefarm. Han koblet for harde livet for å få dette til å spille. Diskoteket var straks åpent!

Det ble et godt gammelt sjøslag den kvelden.. Fant dessverre ingen passende bilder for bloggen.





 Neste dag, uberørt av de sinnsyke mengdene med alko som ble konsumert kvelden før. Det klekker vulgata. For første gang får jeg fiske på vakende fisk som tar vulgata. Kjapt oppsumert så fikk jeg en ørret og en sik. Og bommet på ca.25-30 pene fisk. Jeg skjønte ingenting. Vanskligste fiske ever. Noen fisk gikk opp ved siden av flua som om de prøvde og drukne den andre så det ut som tokk, men om jeg så "takkskalduha" en, to eller tre ganger hjalp ingenting. Flua kom rett ut av vaket som ingenting hadde skjedd. Fikk en telefon ifra sjølvaste Nilsen på kvelden som ga meg noen heite tips på hvordan å få på fisken på vulgata.  



Neste dag gikk vi til et annet vann som jeg vet det klekker vulgata i, men det var for høyt opp og for kaldt tydligvis for der var det dødt. Vi lurte noen pinner og ei røye som vi slang på grillen. Og nøt et par kalde som vanlig.











En flott tur med mye god skratt!! Fiskemessig godt under par..








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar